Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


BREAKING NEWS Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

UPDATE Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, potrivit unui anunț al Casei Regale.

Regina a murit în pace la Castelul Balmoral în această după-masă. Regele (n.r. Charles) și Regina Consoartă (n.r. Camilla) vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, se arată în anunțul Casei Regale.

Știrea inițială

Palatul Buckingham a transmis joi, 8 septembrie, că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are probleme de sănătate și se află sub observația medicilor, la Castelul Balmoral din Scoția, notează Reuters și BBC.

Membrii familiei regale se află deja sau sunt în drum spre reședința Reginei, în timp ce zeci de britanici sau turiști s-au strâns în afara porților Castelului Balmoral și ale Palatului Buckingham, din Londra.

După ultimele evaluări, doctorii Reginei sunt îngrijorați de starea de sănătate a Majestății sale și au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”, se arată în comunicatul de presă transmis de Palatul Buckingham.

Casa Regală a menționat, încă de anul trecut, că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 96 de ani, cel mai bătrân monarh din lume, a avut mai multe episoade în care a suferit de „probleme de mobilitate”.

Prințul moștenitor Charles, Camilla și Prințesa Anne se află lângă Regină, la castelul din Scoția, în timp Prințul Harry și soția sa, Meghan, se află în drum spre reședința monarhului. Prinții William, Andrew și Edward au ajuns în Scoția.

Prim-ministrul Marii Britanii, Liz Truss, a transmis că „întreaga țară este îngrijorată” de vestea legată de starea de sănătate a Reginei.

Fergus Walsh, jurnalist BBC, a explicat că fraza cheie în comunicatul emis de Casa Regală este cea legată de îngrijorarea medicilor și a subliniat importanța adunării Familiei Regale la reședința de la Balmoral.

BBC One și-a suspendat programul normal și a intrat în ediție specială, iar prezentatorul Huw Edwards a purtat un sacou negru, o cămașă albă și o cravată neagră, codul vestimentar al televiziunii naționale britanice pentru a marca moartea unui membru al Casei Regale.

Ultima apariție publică a Reginei Elisabeta a II-a a fost în această săptămână, la ceremonia prin care Liz Truss a fost numită prim-ministru al Marii Britanii.

Foto: Facebook/ The Royal Family

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW