Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Recomandare OMS. Persoanele care au luat contact cu bolnavi COVID ar trebui testate, chiar dacă nu au simptome

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 august 2020 Etichete: , , ,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă testarea persoanelor care au intrat în contact cu pacienți diagnosticați cu Covid-19 în ciuda faptului că nu prezintă simptomatologie specifică.

Agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă ca „persoanele care intră în contact cu un bolnav, dacă este posibil, să fie testate, indiferent de prezenţa sau absenţa simptomelor”, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Ştim că persoanele care au simptome transmit virusul, dar ştim şi că persoanele care nu au simptome pot şi ele să transmită virusul”, a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS.

Acesta susține că testele ar trebui „să fie utilizate ca o oportunitate pentru a găsi cazurile active, pentru ca acestea să poată fi izolate şi, de asemenea, pentru ca găsirea contactelor să poată avea loc”.

Recomandările experților OMS au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă despre situaţia din Statele Unite. În SUA autorităţile sanitare consideră că de acum înainte testele nu mai sunt necesare pentru asimptomatici.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/recomandare-oms-persoanele-care-au-luat-contact-cu-bolnavi-covid-ar-trebui-testate-chiar-daca-nu-au-simptome/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/recomandare-oms-persoanele-care-au-luat-contact-cu-bolnavi-covid-ar-trebui-testate-chiar-daca-nu-au-simptome/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *