Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Reacții politice după votul din Parlament. Opoziția: PSD a pierdut majoritatea/Fifor: au fost 26 de absenți/Ciolacu: matematic, PSD nu mai are majoritate

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 2 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Rezultatul votului de miercuri din Parlament este privit diferit de putere și de opoziție. Dacă partidele care au semnat moțiunea de cenzură sunt sigure că săptămâna viitoare Guvernul Dăncilă va cădea, în PSD nu există încă o poziție unitară. 

„S-a demonstrat că Opoziția are majoritatea în Parlament, că Guvernul Dancila e în minoritate. S-a dovedit că, în ciuda tuturor tertipurilor, PSD a trebuit să accepte că opoziția are majoritate în Parlament. Plenul este suveran. Din nou s-a dovedit că Florin Iordache nu este altceva decât o cârpă de șters pe jos a lui Liviu Dragnea și acționează la comenzile lui Liviu Dragnea. PSD nu a avut încredere să îl lase să conducă sentina pe președintele Camerei. I-am pus în situația să înțeleagă că nu pot să își bată joc de democrație”, a declarat Ludovic Orban.

„Dacă moțiunea trece, joi (10 octombrie) se încheie criza. Sunt convins că, în afară de cei 237 care au semnat, vor fi și alții care vor vota. Le-am spus colegilor care sunt acum plecați din țară că așa va fi și m-au crezut. Pe 10 octombrie trebuie să treacă moțiunea pentru că altfel  nu avem Guvern. După votul de azi se resetează tot.

Mircea Diaconu va fi în turul al doilea, din partea tutror partidelor de stânga, vom avea turul doi Iohannis – Mircea Diaconu. După alegeri vom avea guvern de centru – stânga care poate să repare tot ce s-a stricat până acum”, a declarat Victor Ponta, imediat după votul din plen.

„A fost o încercare a PSD de a stabili ei programul moțiunii noastre. Încercarea a eșuat, PSD a pierdut majoritatea, a fost un test pe care l-am trecut cu brio, ne-am mobilizat și astăzi. Și PSD s-a mobilizat dar nu a reușit să impună decizia. Este doar o chestiune de timp până când Guvernul va cădea”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Pe de altă parte, în PSD părerile sunt contradictorii. Dacă Mihai Fifor spune că opoziția a câștigat doar pentru că au absentat 26 de parlamentari, Marcel Ciolacu recunoaște că au pierdut majoritatea.

”Avem 26 de absenți. E o zi în care nu am avut toți oamenii prezenți în sală sau care nu au avut cartelele de vot la ei”, a declarat Fifor, care a susținut că ”PSD nu a pierdut majoritatea”.

„Matematic, PSD a pierdut majoritatea în parlament. Vedem la moțiunea de cenzură”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com