Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reacții politice după avizul negativ al Comisiei Juridice în privința senatorului Florian Bodog/ Turcan: Legea nu este lege pentru toți

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 17 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan susține, după ce Comisia Juridică a Senatului a decis să propună plenului Senatului neînceperea urmăririi penale a fostului ministru PSD, Florian Bodog, că singurele preocupări ale PSD-ului sunt „cum să fenteze legea să rămână încă un pic la guvernare și cum să își salveze oamenii vulnerabili în fața justiției”.

Turcan: Legea nu este lege pentru toți

„PSD recidivează! Parlamentul nu este instanță de judecată!

Când un om politic aflat într-o funcție este chemat în justiție, el răspunde ca orice alt cetățean.

Indiferent cine este liderul PSD, crezul politic este unul singur: că legea nu este lege pentru toți.

Astăzi avem un nou exemplu: Florin Bodog, parlamentar protejat de justiție prin votul colegilor din comisia juridică a Senatului. Ieri, au fost mulți alții pe care colegii de partid i-au ascuns de justiție. Este și cazul Rovanei Plumb, propusă acum pentru funcția de comisar european!

Sunt probabil ultimele săptămâni ale Guvernului Dăncilă și ale puterii PSD. Singurele preocupări ale acestui partid sunt cum să fenteze legea să rămână încă un pic la guvernare și cum să își salveze din oamenii vulnerabili în fața justiției”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

USR: Nu au înțeles nici până acum voința celor peste un milion de cetățeni care au semnat inițiativa #fărăpenaliînfuncțiipublice

De asemenea, senatorul USR George Dircă a declarat că la dosar se aflau suficiente indicii pentru ca această cererea DNA să primească aviz favorabil.

„Încă o dată PSD zădărnicește înfăptuirea actului de justiție, fapt ce dovedește că nu au înțeles nici acum voința a celor peste un milion de cetățeni care au semnat inițiativa #fărăpenaliînfuncțiipublice. De această dată senatorii PSD, membri ai Comisiei Juridice, au respins solicitarea prin care DNA informează Parlamentul României cu privire la presupuse fapte de corupție față de  care se impune solicitarea cererii de urmărire penală față de fostul Ministru al Sănătății Florian Bolog. În calitate de membru al Comisiei, am constatat că aveam la dosar suficiente indicii pentru ca această cerere să primească aviz favorabil ca Plenul Senatului să încuviințeze cererea de începere a urmăririi penale. Amintesc tuturor că rolul Parlamentului este acela de legiuitor și nu de înfăptuitor al justiției, motiv pentru care orice suspiciune trebuie analizată de către organele judiciare” spune senatorul USR George Dircă, membru al Comisiei Juridice din Senat.

Context

Comisia Juridică a Senatului a decis, marți, cu 5 voturi pentru, două voturi împotrivă și două abțineri să propună plenului Senatului neînceperea urmăririi penale a fostului ministru PSD, Florian Bodog. DNA îl acuză pe Bodog de abuz în serviciu și fals intelectual pentru că, pe vremea când era Ministru al Sănătății a angajat un consilier care, deși era plătit, nu a trecut pe la locul de muncă.

„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide”, se precizează în comunicatul DNA.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/reactii-politice-dupa-avizul-negativ-al-comisiei-juridice-in-privinta-senatorului-florian-bodog-turcan-legea-nu-este-lege-pentru-toti/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 92067 additional Information to that Topic: mainnews.ro/reactii-politice-dupa-avizul-negativ-al-comisiei-juridice-in-privinta-senatorului-florian-bodog-turcan-legea-nu-este-lege-pentru-toti/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW