Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Reacții din partea coaliției de la guvernare, după ce PSD a anunțat că depune moțiune de cenzură: O bulă de săpun

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 mai 2021

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a catalogat intenția social-democraților de a da jos Guvernul Cîțu, prin intermediul unei moțiuni de cenzură, drept „o bulă de săpun”. Co-președintele USR-PLUS, Dan Barna, a precizat că nu are niciun motiv de îngrijorare în privința moțiunii de cenzură. 

O bulă de săpun. Trebuiau şi ei să depună moţiune de cenzură, ce să facă PSD?”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament, citat de News.ro.

O reacție asemănătoare a avut și vicepremierul Dan Barna, co-președinte al USR PLUS, care s-a referit la discursurile membrilor PSD.

O văd ca un exerciţiu de folosit instrumentele parlamentare de către opoziţie. Vom auzi iarăşi discursuri sforăitoare dinspre PSD”, a spus Dan Barna, citat de News.ro.

Barna a precizat că nu are niciun motiv de îngrijorare în privința moțiunii de cenzură, ce va fi depusă pe 14 iunie.

Raluca Turcan: Este moțiunea invidiei și a răzbunării

Ministrul Muncii susține că moțiunea de cenzură anunțată miercuri de liderul PSD va fi depusă din „invidie și răzbunare”, argumentând că președintele Klaus Iohannis și PNL au inversat traiectoria „descendentă, anti-europeană, imprimată României de PSD și de Liviu Dragnea”.

În 2019, România era în pragul sancțiunilor europene. Acum, PNL și aliații de la USR-PLUS și UDMR guvernează european și pregătesc implementarea unui plan de dezvoltare națională pentru următorii mulți ani. La PSD, disperarea este maximă, pentru că nu vor fi ei cei care vor gestiona fondurile pentru dezvoltarea României. PNL și aliații vor ca banii să ajungă în prosperitatea românilor, nu în prosperitatea baronilor PSD. Liviu Dragnea nu a guvernat singur”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Moțiune de cenzură, depusă pe 14 iunie

Partidul Social Democrat va depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului pe 14 iunie, a anunțat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Astăzi nu a fost prezentat în plen Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că reprezintă un plan pentru dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură, având ca obiect principal eșecul Guvernului României în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a transmis Marcel Ciolacu, în timpul ședinței plenului reunit al Parlamentului.

După acest anunț, parlamentarii PSD au votat în favoarea proiectului inițiat de Guvern pentru ratificarea Acordului EURATOM în vederea creșterii la 2% din Venitul Național Brut a contribuției României pentru bugetul Uniunii Europene, pentru ca Mecanismul European de Redresare să poată fi finanțat. Prin acest instrument, România va putea accesa, sub formă de granturi și împrumuturi, 29,2 miliarde euro până la finele anului 2026.

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW