Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Reacția reprezentanților Autorității Vamale, după ancheta Parchetului European în Vama Siret: Noi am sesizat organele competente

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Parchetul European a fost sesizat în legătură cu presupusele fapte de corupție petrecute în Vama Siret de structura centrală a Autorității Vamale, au transmis miercuri, 5 aprilie, reprezentanții acestei instituții. 

Procurorii Parchetului European (EPPO) a efectuat marți opt percheziții, inclusiv în sediul Biroului Vamal Siret și la domiciliile mai multor vameși, în cadrul unui amplu dosar penal de contrabandă cu tutun.

Vizați de anchetă sunt vizați reprezentanții unor firme din Cehia, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Slovacia și Ucraina. Aceștia, spun procurorii, au pus în aplicare un circuit vamal fraudulos pentru importul de tutun prelucrat (tutun de narghilea și tutun de pipă) din Emiratele Arabe Unite și Turcia.

Vameșii, dați pe mâna procurorilor de Autoritatea Vamală

În urma descinderilor efectuate de procurori, reprezentanții Autorității Vamale au transmis că sesizarea adresată procurorilor a fost făcută de instituție. În plus, aceștia subliniază că traficul transfrontalier nu a fost afectat.

„Autoritatea Vamală Română este cea care a sesizat organele competente în acest caz și specialiști de la sediul nostru central sunt prezenți la fața locului pentru a oferi spijinul necesar. Totodată, menționăm că traficul transfrontalier prin respectivul birou vamal se derulează în condiţii normale, fără a fi înregistrate întreruperi sau blocaje. Integritatea este o responsabilitate comună, iar Autoritatea Vamală Română acordă o atenție sporită acestui aspect. Am oferit și vom oferi sprijin permanent organelor de cercetare penală, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni de natură să prejudicieze imaginea personalului vamal”, au transmis reprezentanții Autorității Vamale.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii