Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reacția premierului Ciucă, după ce Republica Moldova a trimis primul chestionar de aderare la UE

By Diochetanu Andreea , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 22 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a salutat vineri, 22 aprilie, transmiterea chestionarului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Șeful Executivului se declară impresionat de mobilizarea Guvernului de la Chișinău.

„Republica Moldova confirmă încă o dată că angajamentul său european este ferm. Sunt impresionat de mobilizarea Guvernului R. Moldova și a administrației din Chișinău pentru a răspunde rapid la prima parte a chestionarului UE”, a transmis Nicolae Ciucă pe pagina oficială de Twitter a Guvernului.

Context

Republica Moldova a transmis prima parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană, a anunțat premierul moldovean Natalia Gavrilița vineri, 22 aprilie, într-o postare pe Faccebook.

Natalia Gavrilița a transmis chestionarul ambasadorului UE Jānis Mažeiks, într-o ceremonie care a avut loc astăzi. Ea a punctat că țara vecină este pregătită să meargă „pe calea europeană” și să aducă „Europa la noi acasă”.

„Am făcut încă un pas spre viitorul nostru european, un viitor pe care și l-au dorit cetățenii Republicii Moldova dintotdeauna. Am depus toată munca și efortul ca să demonstrăm Uniunii Europene că suntem gata să trecem dincolo de Acordul de Asociere și Acordul Aprofundat de Liber Schimb, care ne-au adus în ultimii ani beneficii importante.

Suntem gata să mergem mai departe pe calea europeană și vrem să aducem Europa la noi acasă. Aceasta ar însemna nu doar finanțare și infrastructură, ci și o democrație veritabilă, valori europene și încrederea cetățenilor în stat și în instituțiile statului. Pentru aceasta lucrăm și spre aceasta tindem”, a transmis vineri, 22 aprilie, Gavrilița.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 36479 additional Information to that Topic: mainnews.ro/reactia-premierului-ciuca-dupa-ce-republica-moldova-a-trimis-primul-chestionar-de-aderare-la-ue/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 67177 additional Information to that Topic: mainnews.ro/reactia-premierului-ciuca-dupa-ce-republica-moldova-a-trimis-primul-chestionar-de-aderare-la-ue/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *