Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Publicitatea la ţigarete electronice, inclusiv de tip vape sau dispozitive cu tutun încălzit – interzisă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 iunie 2024

Camera Deputaţilor a adoptat marți, 18 iunie, în calitate de for decizional, proiectul de lege care interzice publicitatea la ţigaretele electronice, inclusiv a celor de tip vape sau a dispozitivelor cu tutun încălzit. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. 

„Se interzice publicitatea explicită pentru produsele din tutun, ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape, produsele destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) difuzată în cadrul programelor de radiodifuziune şi televiziune, pe biletele de călătorie pentru transportul public.

Orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru ţigări, alte produse din tutun, ţigarete electronice, inclusiv de tip Vape, produse destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, dispozitive electronice pentru încălzirea tutunului si a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, precum şi pentru pliculeţele cu nicotină pentru uz oral (pouch-uri) şi flacoane de reumplere este interzisă”, confom proiectului de lege.

Pe 18 decembrie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei fiind decizional. Astfel, legea merge la promulgare.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii