Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


PSD vrea un schimb cu PNL. Ministerul Apărării pentru Ministerul Energiei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Conducerea Partidului Social Democrat și-ar dori preluarea Ministerului Energiei, oferind la schimb liberalilor conducerea Ministerului Apărării, a transmis marți, 25 octombrie, vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, într-o declarație acordată la RFI

Întrebat dacă PSD şi doreşte Ministerul Energiei, Gabriel Zetea a răspuns:

„Acuma, nu că-şi doreşte, PSD îşi doreşte, sigur, oricare dintre domeniile importante care afectează astăzi economia României şi doreşte să le conducă şi PSD ştie că are soluţii mult mai bune decât are Virgil Popescu în conducerea Ministerului Energiei. Deci din acest punct de vedere, da, mâine ne-am asuma conducerea Ministerului Energiei, venind cu soluţiile pe care le spunem deja de doi ani de zile, venind cu o reglementare a pieţei, stabilirea unui preţ fix pe piaţa energiei, acum, în acest moment, preţ care să ofere predictibilitate mediului economic, care astăzi, având în vedere volatilitatea preţului pe piaţă, nu poate să-şi facă deloc un plan economic”, a declarat Gabriel Zetea la RFI.

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat a decis luni, 24 octombrie, amânarea unei decizii privind desemnarea unui nou ministrul al apărării, funcție rămasă vacantă după demisia lui Vasile Dîncu, invocând necesitatea de consultări cu partenerii de coaliție. De fapt, social-democrații și-ar dori să obțină Ministerul Energiei de unde să extragă dividende electorale din reglementarea pieței, oferind liberalilor la schimb Ministerul Apărării.

Rareș Bogdan: Apărarea României nu se tranzacționează

De cealaltă parte, liberalii lasă de înțeles că se opun unui eventual schimb de ministere. După ce Alina Gorghiu le-a solicitat partenerilor de guvernare să se grăbească cu nominalizarea, Rareș Bogdan a respins la rândul său o asemenea variantă.

„Apărarea României şi armata română nu pot fi subiecte de tranzacţionare, sper ca toţi cei care trebuie să vină cu o soluţie rapidă să înţeleagă însemnătatea acestui post de ministru, având în vedere că România în fiecare zi este în legătură directă cu Comandamentul central al NATO, şi de asemenea, este în fiecare zi parte esenţială în strategia de apărare a civilizaţiei europene şi de consoilidare a democraţiilor”, a arătat Rareş Bogdan, citat de News.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW