Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


PSD susține că se opune majorării salariilor parlamentarilor deși senatorii formațiunii au votat în favoarea legii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2022

Partidul Social Democrat a transmis miercuri, 21 septembrie, că se opune majorării salariilor parlamentarilor, la doar câteva ore după ce senatorii social-democrații au votat favorabil unui proiect de lege care vizează chiar acest aspect.

Senatul a adoptat miercuri, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege privind salariile bugetarilor, adăugând și un amendament, venit la propunerea a doi senatori UDMR, Turos Lorand și Fejer Laszlo, care presupune majorarea indemnizațiilor demnitarilor, inclusiv a parlamentarilor.

Majorarea salariilor demnitarilor a fost introdusă practic pe ultima sută de metri, după ce Curtea Constituțională a admis sesizarea USR împotriva unei legi, adoptate în luna iunie, care reglementa fix această chestiune.

Susținut de majoritatea formată din PSD, PNL, UDMR, dar și de AUR, proiectul de lege, în forma modificată, a fost adoptat, potrivit Agerpres, cu 92 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi patru abţineri.

PSD spune că s-a răzgândit

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis după votul din Senat, reprezentanții PSD susțin că vor propunere, în cadrul coaliției, renunțarea la majorarea salariilor parlamentarilor.

„PSD va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi  neadecvată, în actualul context economic”, au transmis reprezentanții PSD.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW