Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


PSD nu a plătit la timp salariile angajaților săi din cauza problemelor financiare/ Oamenii angajați în timpul lui Dragnea și Dăncilă, concediați

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Partidul Social Democrat nu le-a oferit angajaților salariul la timp în luna ianuarie, potrivit unor surse politice. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a început să concedieze o parte din personalul angajat în ultimii ani, iar formațiunea a încheiat un contract pentru comunicare cu o firmă apropiată de social-democrata Diana Tușa.

În anul 2019, PSD a încasat de la bugetul de stat 144 de milioane de lei ( aproximativ 30 de milioane de euro), bani din care trebuiau să fie plătiți și angajații partidului. Social-democrații au primit cea mai mare sumă încasată vreodată de un partid după schimbarea legii privind finanțarea formațiunilor politice și au beneficiat de acești bani datorită rezultatelor de la alegerile locale și parlamentare din 2019, scrie Europa Liberă.

Totodată, social-democrații au mai primit și un excedent de peste 53 de milioane de lei lăsat moștenire din perioada fostului lider al PSD, Liviu Dragnea. Așadar, în conturile PSD, în anul 2019, s-au aflat 200 de milioane de lei, însă toți banii au fost cheltuiți de fosta conducere a partidului.

Astfel, la începutul anului 2020, PSD nu a mai avut bani nici măcar să plătească salariile angajaților la timp.

Mai mult, întârzierea salariilor a fost cauzată și de faptul că Autoritatea Electorală Permanentă nu a virat subvenția. Pe 28 ianuarie, instituția a anunțat că PSD va primit peste 7,a1 milioane de lei ca subvenție din banii publici, și astfel, conducerea a virat banii către angajați după trei zile, dar în unele conturi sumele au ajuns la începutul lunii februarie.

Angajații din timpul lui Dragnea și Dăncilă, concediați

Mai mult, persoanele care lucrau la sediile PSD în timpul lui Dragnea și Dăncilă au fost concediați, printre ei aflându-se și angajați care se ocupau de comunicare.

Potrivit unor surse, au existat două valuri de concedieri în formațiune. Motivul invocat de noua conducere fiind faptul că partidul are probleme financiare și nu își mai permite să plătească atât de multe salarii.

 „Erau mulți care nu făceau nimic la partid și doar încasau banii. De la începutul acestui am reziliat și contractul cu firma de bodyguarzi, urmează să mai dăm oameni afară pentru a eficientiza activitatea”, au spus surse din PSD.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com