Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


PSD a blocat în Consiliul General exproprierile pentru realizarea ultimei faze a Parcului Liniei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 31 ianuarie 2024 Etichete: ,

Consiliul General a respins miercuri, 31 ianuarie, un proiect de hotărâre privind exproprierea a 45 de terenuri, cu suprafața totală de 12.500 mp, în vederea realizării Fazei 3 (Lujerului – Valea Cascadelor) a Parcului Liniei din Sectorul 6. Consilierii PSD au votat împotrivă, ceea ce a fost decisiv, în condițiile în care pentru aprobarea inițiativei era nevoie de majoritate calificată.

Primăria Sectorului 6 a inaugurat, în mai 2023, prima porțiune a Parcului Liniei. Faza întâi a Parcului Liniei include pistă de biciclete pe o lungime de 1,1 km, două terenuri de baschet construite la standardele Federației Intrenaționale de Baschet, cu gradene pentru spectatori, cel mare mare skatepark din sector, fântână drydeck, dar și un loc de joacă generos, de aproape 2.000 mp, ce cuprinde echipamente pentru copiii între 1 și 14 ani.

Faza 2 este în execuție

Lucrările la Faza 2 au început în vara anului trecut și ar fi trebuit deja finalizate, conform promisiunilor primarului Ciprian Ciucu. Noul termen de execuție este în prima parte a acestui an, însă acesta depinde și de starea vremii.

Vor fi amenjate: o pistă de biciclete cu o lungime de 585 metri, ce o va continua pe cea de la Faza 1, pistă de pumptrack, fântână drydeck, loc de joacă, zonă specială pentru activități sportive în aer liber: bare pentru tracțiuni, bare cu inele, scări de cățărare, perete de cățărare cu frânghie, obstacole în serie, box. Tot aici vor fi amplasate: rastel de biciclete, pergole, hamace, dar și cinci foișoare smart, dotate cu wi-fi, unde se va putea lucra în aer liber.

Pe o bucată de 5.000 mp, denumită Liniei 2 bis, vor fi amenajate doar alei încadrate de spațiu verde.

Lucrările la cea mai lungă porțiune ar putea începe în 2024

În lungime de 4,2 km și având o suprafață de 80.000 mp, Faza 3 se întinde între Valea Cascadelor și Lujerului. Primăria Sectorului 6 a finalizat studiul de fezabilitate, iar lucrările ar putea demara în acest an, dacă în cele din urmă vor fi aprobate exproprierile.

Modelul de parc liniar a fost implementat cu succes și în alte mari orașe la nivel mondial, printre care New York (High Line), Paris (Coulée verte René-Dumont), Berlin (Mauerpark) și Londra (Hogsmill River Park și Mile End Park).

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW