Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD, campion la chetuieli. Partidul condus de Dragnea a cumpărat „pachete turistice” de aproape 200.000 de euro / Ciolacu: Cine a făcut tâmpenii să răspundă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 26 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Controalele Autorității Electorale Permanente și ale Curții de Conturi au aratat faptul că Partidul Social Democrat este campion la nereguli când vine vorba de finanțe. O mare parte din banii pe care PSD i-a primit în 2018 ca subvenție de la stat au fost cheltuiți pe „pachete turistice”.

AEP și Curtea de Conturi au datoria să verifice banii pe care partidele parlamentare îi primesc anual de la bugetul de stat. Raportul celor două scoate la iveală neregulile din interiorul formațiunilor politice, campion la acest capitol fiind PSD.

În 2018, PSD a plătit din bani publici, primiți subvenție de la bugetul de stat, suma de 878.249 de lei pe „pachete turistice”, adică în jur de 190 000 de euro.

„PSD nu a transmis, în toate cazurile, documente din care să rezulte informații suficiente pentru a analiza corelativ sumele datorate rezultate din documentele emise de prestator și cele achitate de beneficiar” se arată în raportul Curții de Conturi și AEP, consultat de EuropaLiberă.

PSD a prezentat doar chitanțele de plată pentru cheltuielile pe care le-a avut, fără să specifice însă detalii de călătorie, respectiv cine, unde și pentru câte zile s-a aflat plecat.

În anul 2018, Liviu Dragnea era cel care conducea Partidul Social Democrat și, în același timp, era și președinte al Camerei Deputaților.

Multe dintre deplasările externe ale lui Liviu Dragnea au fost plătite de Camera Deputaților.

Spre exemplu, Dragnea au avut o deplasare externă în Elveția, unde a fost însoțit și de iubita sa, Irina Tănase. Dovadă sunt pozele pe care tânăra le-a postat pe pagina sa de Instagram.

Până la acest moment PSD nu a explicat dacă a plătit vreo sumă de bani pentru deplasarea externă a lui Dragnea.

Camera Deputaților a plătit în total 22.000 de lei pentru cinci vizite externe ale lui Liviu Dragnea. Suma este departe de cea cheltuită de PSD în 2018 pentru pachete turistice, conform sursei citate.

Pe de altă parte, deplasările Vioricăi Dăncilă și ale lui Liviu Dragnea în Israel au fost suportate financiar de Guvern și Camera Deputaților.

Nu este clar încă dacă PSD a alocat sume de bani pentru alte persoane care au fost alături de cei doi în deplasările lor externe.

Reacția președintelui PSD: Cine a făcut tâmpenii să răspundă!

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, că a consultat raportul întocmit de Curtea de Conturi și de AEP și consideră că „cine a făcut tâmpenii trebuie să răspundă”.

”Am solicitat și eu să mi se prezinte raportul, am văzut că au fost găsite niște nereguli. Cine a făcut tâmpenii să răspundă!”, a spus Marcel Ciolacu.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/psd-campion-la-chetuieli-partidul-condus-de-dragnea-a-cumparat-pachete-turistice-de-aproape-200-000-de-euro/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *