Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


PSD București a decis să o susțină pe Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 februarie 2024

Biroul permanent al PSD Bucuresti a decis, în unanimitate, să susţină candidatura Gabrielei Firea pentru funcţia de primar general al Capitalei. De asemenea, social-democraţii vor susţine candidaturile actualilor primari de sector Robert Negoiţă, Daniel Băluţă şi Cristian Popescu Piedone şi vor face sondaje pentru celelalte sectoare. Decizia finală aparține conducerii partidului. 

„Mulţumesc colegilor din Biroul permanent al PSD Bucuresti care au decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura mea pentru Primăria Capitalei. Sunt determinată să muncesc din nou pentru dezvoltarea oraşului, pentru oamenii care sunt abandonaţi de aproape patru ani, pentru toate proiectele care au fost aruncate într-un sertar doar pentru că ele au fost lucrate de echipa social-democrată”, a scris, miercuri, pe Facebook, preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, la primăriile de sector, au fost validaţi în unanimitate actualii primari: Sectorul 3 – Robert Negoiţă, Sectorul 4 – Daniel Băluţă, iar la Sectorul 5 s-a votat susţinerea lui Cristian Popescu Piedone.

„Am decis că vom realiza sondaje şi alte cercetari pentru:

Sectorul 1 – Florin Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei

Sectorul 2 – Rodica Nassar, deputat şi preşedinta organizaţiei PSD Sector 2, prefectul Rareş Hopincă şi deputatul Dan Cristian Popescu

Sectorul 6 – senatorul Gabriel Mutu”, a mai transmis Firea.

Piedone a anunțat că va candida la Primăria Generală

Pe de altă parte, actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat duminică că va candida pentru funcția de primar general din partea Partidul Umanist Social Liberal, formațiunea fondată de Dan Voiculescu, patronul trustului de presă Intact.

„Eu nu vreau să sting nimănui lumina, avem culoare de zbor separate. Fiecare cu ce poate să zboare. Pe doamna Gabriela Firea o respect, o apreciez pentru toată activitatea, dar fiecare cu culoarul lui de zbor. Eu sunt președintele PUSL. Sunt și social, și liberal. Doresc o alianță cu aceste partide, astăzi indecise (n.r. – PSD și PNL). Am 30 de ani de administrație și eu zic că biologic mi-a venit rândul. Eu, Cristian Popescu Piedone, nu îmi anunț intenția. Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste! Iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, sunt deschis. Sunt și social, și liberal! Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a declarat Piedone la B1 TV.

Totdată, Piedone susține că îl va sprijini pe fiul său, Vlad Popescu, actualmente deputat PSD, pentru funcția de primar al Sectorului 5.

Nicușor Dan, pe primul loc în intenția de vot

Conform unui sondaj CURS, dat publicității duminică, 36% dintre locuitorii Bucureștiului ar vota cu actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale. Pe locul doi, cu 33% din voturi, se află Gabriela Firea, candidată PSD.

Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) au fost aleși de doar 8% dintre alegători. Diana Șoșoacă (SOS) a fost votată de 5% dintre alegători, iar Cristian Popescu Piedone (PUSL, spontan) de 10%.

De asemenea, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri cu care dintre partidele următoare ați vota pentru Consiliul General?”, cei mai mulți au declarat că ar vota cu Partidul Social Democrat, cu un procentaj de 34%. Urmează USR-PMP-Forța Dreptei (Alianța Dreapta Unită) cu 23%, Partidul Național Liberal (PNL) cu 16% și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu 13%.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW