Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Protest organizat de AUR împotriva „vaccinării obligatorii”/ Ministerul Sănătății spune că acuzele sunt nefondate

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 17 august 2023

Sute de persoane, membri și simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), au protestat, joi, 17 august, la Ministerul Sănătății față de strategia privind vaccinarea populației, lansată în dezbatere publică. Protestatarii susțin că Guvernul  vrea să introducă vaccinarea obligatorie, acuzație respinsă de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

„AUR refuză dictatura. Vaccinarea nu este acum obligatorie. Fiţi alături de noi, alături de AUR. Unul dintre cei patru piloni pe care AUR îi are este libertatea. Vom ieşi mereu în stradă pentru libertate, pentru drepturile noastre”, a declarat George  Simion, președintele AUR, citat de Agerpres. Reprezentanții AUR au adus cruci în fața Ministerului Sănătății și au cerut demisia ministrului Sănătății.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut o conferință de presă, prilej cu care a subliniat că „strategia națională de vaccinare nu prevede imunizarea obligatorie, ci doar măsuri luate de specialiști în cazul unor focare epidemiologice, așa cum se întâmplă în cazul rujeolei”.

Ministrul Rafila dezminte acuzele aduse de AUR: Vaccinarea în școli nu este și nu va fi obligatorie

„Eu nu doresc să intru într-o dezbatere politică, văd că sunt multe persoane afară care se luptă să inducă în mod fals că vaccinarea este obligatorie. Nu există niciun rând în strategia națională de vaccinare, ci sunt lucruri pe care specialiștii le iau în calcul pentru sănătatea copiilor noștri. În cazul unor focare epidemiologice, copiii au posibilitatea să fie izolați, astfel încât să nu intre cu ceilalți minori sănătoși”, a explicat ministrul Rafila.

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut în rândul copiilor, pentru că acoperirea vaccinală a scăzut sub 90% din populația de copii, a explicat ministrul Sănătății. Alexandru Rafila a reamintit de Ordinul elaborat de minister prin care dacă apare un focar epidemic în şcoală, atunci elevii nevaccinaţi stau acasă până se încheie focarul. „Nu este vorba de vreo condiţionalitate de a veni la şcoală”, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

CITEȘTE ȘI:  Strategia Națională de Vaccinare, pusă în dezbatere publică. Vaccinarea în școli nu va fi obligatorie

Sursă foto: news.ro 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW