Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Protest în centrele APIA. Nu vor fi preluate cereri între 12.00 şi 13.00

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 4 mai 2023 Etichete: , , , ,

Funcţionarii Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură(APIA) protestează, joi, 4 mai, iar între orele 12.00 şi 13.00 nu vor prelua cereri. Ei cer uniformizarea salariilor la nivel central și sunt nemulțumiți din cauza faptului că Guvernul ignoră respectarea legii salarizării.

În data de 04 mai 2023, între orele 12.00 şi 13.00, funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, membri ai  Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA nu vor primi cereri de plată la centrele locale şi judeţene ale agenţiei. Protestul se datorează neuniformizarii salariilor acestora la nivel central”, au transmis sindicaliştii din instituţie.

Ei susțin că APIA este una dintre cele mai performante instituţii publice care gestionează fonduri europene, dar singura Agenţie din subordinea MADR care nu are salariile aliniate la nivel central.

„De la înfiinţare până în prezent, APIA a atras pentru fermierii români peste 2 miliarde de euro anual şi derulează în momentul de faţă peste 100 de măsuri în sprijinul acestora”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că, în cazul în care grila salarială nu va fi uniformizată, Federaţia Naţională a Sindicatelor APIA afiliată la CNS Cartel ALFA anunţă blocarea activităţii pe termen nelimitat.

Conform celei mai noi actualizări valabile pe site-ul Camerei Deputaților, proiectul trebuia aprobat în ședintele de 2-3 mai, dar a fost  fost amânat în mai multe rânduri de parlamentari.

Ce valoare au salariile de la APIA

Potrivit informațiilor publice, afișate de Agenția de Plăți de Intervenție și Agricultură(APIA) salariu de bază  la 31 martie 2023 avea următoarele valori:

– Director executiv: 13.017 lei
– Director executiv adjunct: 12.563 lei
– Şef serviciu (cu doctorat): 11.807
– Şef de birou: 11.352
– Consilier juridic: 8.940 lei
– Consilier superior: 9.164 lei.

Alături de sporuri, grila de salarizare a APIA include o indemnizație de hrană în cuantum de 4.164 de lei pe an, respectiv 347 de lei pe lună.

CITEȘTE ȘI:  Angajații ANAF, pregătiți să iasă în stradă: Finanțiștii sunt soluția, nu problema

Sursă foto: APIA

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW