Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Proiectul privind neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000 de lei, pus în transparență de Ministerul Finanțelor

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2024

Proiectul de Ordonanță de Urgență (OUG) pentru majorarea pensiilor militarilor a fost pus în transparență decizională de Ministerul de Finanțe, marți, 10 septembrie. 

„Am publicat pe site-ul Ministerul Finanţelor o propunere de proiect de OUG pentru majorarea plafonului lunar neimpozabil pentru pensiile militare de stat, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024. Cu alte cuvinte, o parte mai mare din pensie va rămâne în buzunarul fiecărui pensionar militar, fără să fie supusă impozitării. Vrem astfel să sprijinim cadrele militare care au servit cu devotament ţara, asigurându-le un trai mai decent şi mai sigur. Vorbim despre aproximativ 200.000 de români care vor beneficia de această nouă măsură”, a anunțat ministrul de resort, Marcel Boloș.

100 de lei în plus la pensie pentru foștii militari

Parlamentul a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege prin care este crescut plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, însă măsura se aplică doar pensiilor pe bază de contribuitivitate, cele care au fost supuse recalculării.

Așadar, alte categorii de pensii, cum sunt cele militare, aici fiind incluse totodată și cele ale polițiștilor și foștilor angajați din serviciile de informații, au rămas impozitate la plafonul de 2.000 de lei.

În acest context, președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a solicitat ministrului finanțelor, Marcel Boloș, să includă într-o ordonanță de urgență reparatorie, ce ar urma să fie adoptată de Guvern, creșterea pragului de impozitare și pentru pensiile speciale ale militarilor. Prin urmare, cei cu pensii mai mari sau egale cu 3.000 de lei se vor alege cu 100 de lei în plus la pensie.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW