Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Proiectul privind desființarea Secției Speciale, avizat negativ de Comisia pentru muncă

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 16 martie 2021

Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a avizat negativ proiectul de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Rezultatul votului: 9 voturi „pentru” , 9 voturi „împotrivă și o abținere. Conform informațiilor Mainnews.ro, abținerea a aparținut unui deputat PNL.

Cu ce s-a remarcat SIIJ

Secția Specială a fost operaționalizată la finalul anului 2018, printr-o ordonanță de urgență în vremea ministrului Tudorel Toader. Unul dintre cei mai cunoscuți procurori SIIJ este Adina Florea.

Secția Specială s-a remarcat prin decizii controversate și anchete care au stârnit foarte multe discuții.

Secția Specială a retras apelurile DNA în dosarele Hrebenciuc și Ghiță, măsură favorabilă celor doi. A pus-o sub acuzare și chiar sub control judiciar pe Laura Codruța Kovesi, în timp ce aceasta viza funcția de șef a Parchetului European. De curând, un procuror de la SIIJ a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ: Cu sau fără garanții după desființarea SIIJ | Ce spun șefii DNA și CSM despre filtrele pentru inculparea și trimiterea în judecată a magistraților

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 63421 additional Information to that Topic: mainnews.ro/proiectul-privind-desfiintarea-sectiei-speciale-avizat-negativ-de-comisia-pentru-munca/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *