Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Proiect de lege pentru plafonarea prețurilor la medicamente, dezinfectanţi şi echipamente, adoptat de Senat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Un proiect de lege care prevede plafonarea pe perioada stării de urgenţă şi cel mult 90 de zile de la încetarea acesteia, a prețurilor la medicamente, dezinfectanţi şi echipamente medicale, precum măştile, mănuşile și salopetele, a fost adoptat, marți, de Senat.

Camera Deputaților este for decizional.

Ce prevede proiectul de lege

Dacă proiectul va fi adoptat, la costul de producţie poate fi adăugat un adaos de cel mult 10% din preţul de vânzare al producătorului.

De asemenea, nerespectarea acestor măsuri va fi sancționată cu amenzi care încep de la cinci milioane de lei, de către Consiliului Concurenţei.

Conform propunerii legislative, “se plafonează preţul la dispozitivele medicale de protecţie, materiale sanitare, precum şi unele suplimente alimentare. Totodată, senatorii vor plafonarea preţului la medicamente dezinfectanţi, inclusiv alcool concentrat pentru mâini şi spaţii, salopetele de protecţie şi altă îmbrăcăminte şi încălţăminte de protecţie, ochelari şi viziere, mănuşi de siguranţă, huse pentru încălţăminte, măşti chirurgicale, FFP2, FFP3, respiratoare/ventilatoare de transport, medicamentele şi produsele medicale, lenjeria de pat şi alte tipuri de lenherie de utilitate pentru sistemul sanitar”.

Ministerul Economiei va putea limita vânzarea produselor în afara României, în cazul lipsei de materiale pe piaţa internă, mai prevede proiectul de lege inițiat de PSD.

sursa foto: The Conversation

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com