Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Programul Visa Waiver: Guvernul îndeamnă românii să aplice pentru reînnoirea vizei de tip B1 sau B2 sau pentru eliberarea unei vize noi până pe 30 septembrie

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 august 2024 Etichete: , ,

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a oferit detalii despre campania legată de Programul Visa Waiver, subliniind că românii sunt încurajați să depună cereri până la data de 30 septembrie pentru reînnoirea vizei de tip B1 sau B2 sau pentru obținerea unei vize noi, dacă dețin deja un alt tip de viză americană. După această dată, Departamentul de Stat American va începe evaluarea ratelor de refuz pentru toate statele deja incluse în programul Visa Waiver sau cele care aspiră la includere, cum este și România, aceasta fiind ultima etapă tehnică pentru ca românii să poată călători în SUA fără viză, cât mai curând posibil.

Mihai Constantin a anunțat că în cadrul campaniei legate de programul Visa Waiver a fost lansat site-ul: calificamromania.ro, care promovează avantajele acestui program de vize.

”Îndemnul este de a aplica până pe 30 septembrie pentru reînnoirea vizei de tip B1 sau B2 sau pentru eliberarea unei vize B1 sau B2 dacă dețineți deja orice alt tip de viză americană”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

El a subliniat că după data de 30 septembrie, Departamentul de Stat American va începe evaluarea ratelor de refuz pentru toate statele deja incluse în programul Visa Waiver sau în proces de aderare, cum este cazul României, iar această evaluare reprezintă ultimul criteriu tehnic pentru ca românii să poată călători fără viză în Statele Unite, cât mai curând posibil. Constantin a menționat, de asemenea, un alt demers al Guvernului pentru promovarea campaniei, specificând că Cancelaria prim-ministrului a trimis o cerere către Consiliul Național al Audiovizualului pentru a recomanda televiziunilor și posturilor de radio să difuzeze videoclipul campaniei în timpul orelor de maximă audiență.

foto: pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW