Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Profilul lui Gheorghe Dincă: O persoană retrasă, necomunicativă și un tată exigent

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 15 august 2019 Etichete: ,

Gheorghe Dincă a devenit, în doar câteva săptămâni, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din România. Suspectat că a violat și ucis două adolescente, după care le-a ars cadavrele, bărbatul este zi de zi în atenția opiniei publice. Dincă este descris ca un tată exigent și o persoană retrasă, fără prea mulți prieteni.

„Popicu”, descris drept un om retras, fără prea mulţi prieteni

Popicu, așa cum este cunoscut de apropiați, are 66 de ani, patru copii și mai mulți nepoți. Surse apropiate familiei spun că locuiește în casa în care ar fi comis crimele din 1995, împreună cu soția. După ce s-a mutat acolo, a deschis un atelier auto, care a funcționat până în 2002, când a plecat în Italia, unde a lucrat în domeniul construcțiilor. L-au urmat trei dintre copii și soția.În Italia, spunea șeful DIICOT, nu a avut probleme cu legea.

S-a întors în tara în 2014, din cauza unor probleme de sănătate, însă soţia a mai rămas în Italia, revenind definitiv în România anul acesta, în luna aprilie.

În concedii, femeia venea în ţară şi locuia alături de soţul ei. Surse apropiate familiei spun că relația celor doi a început să devină tensionată anul trecut, când Dincă ar fi început să consume alcool. Când s-a întors definitiv în țară, femeia a reușit să rămână alături de soțul ei doar o lună, după care s-ar fi mutat la unul dintre copii.

Cei care îl cunosc susțin că în anii în care soţia a lipsit obişnuia să îşi petreacă mare parte a timpului singur, fiind descris ca un om care trăia izolat, necomunicativ, retras, serios, fără prea multi prieteni.

Acesta ar fi avut relatii mai apropiate cu două persoane, un bărbat care îl ajuta la treburile gospodaresti si un vecin.

Sursele citate spun că este descris de copii ca fiind un tată exigent, însă spun că nu i-a agresat niciodată. În ultimul an, copiii nu au mai ținut legătura cu Dincă.

Dincă le-a spus anchetatorilor că le-a ucis pe cele două tinere

După apelurile Alexandrei la 112 şi o intervenţie greoaie a autorităţilor, anchetatorii l-au identificat pe Gheorghe Dincă drept principalul suspect. Procurorii au constatat că un caz similar a avut loc în luna aprilie pe raza oraşului, aşa că a devenit suspect şi în acea cauză.
În primă fază a negat acuzaţiile, însă ulterior le-a spus anchetatorilor că le-a luat pe cele două tinere la ocazie, le-a violat după care le-a ucis. Ulterior, ar fi încercat să scape de cadavre prin ardere.
O parte din informaţii au fost confirmate prin probele găsite şi testele ADN. Pe de altă parte, procurorii iau în calcul şi o posibilă colaborare a lui Dincă cu reţele de trafic de persoane.
Bărbatul este arestat preventiv, fiind dus zilnic la locuinţa sa din Caracal pentru a participa la cercetările efectuate la faţa locului.
Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *