Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Profesorul de la UBB care cerea mită între 600 de euro și 50.000 de lei, trimis în judecată

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 17 martie 2023 Etichete: , ,

Cristian Rudolf, lector în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” – Centrul Universitar Reșița, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de la studenți, se arată într-un comunicat de presă remis de parchetul anticorupție vineri, 17 martie. 

Faptul că preda, printre altele, cursuri de etică și deontologie în administrația publică, nu l-ar fi împiedicat pe Cristian Rudolf să pretindă de la 25 de masteranzi, șapte dintre aceștia ofițeri de poliție, mai multe sume de bani pentru promovarea unui examen restant. 

Concret, suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand:
– 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă,
– 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă,
– 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

În contextul menționat mai sus, arată anchetatorii, pe 18 februarie 2023, Cristian Rudolf ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit 50.000 lei, ocazie cu care a fost prins în flagrant.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș – Severin, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW