Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Producția de măști FFP2 va ajunge curând la 150 000 de bucăți zilnic

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , ,

Directorul companiei Techtex spune că producţia de măşti FFP2 va ajunge la o capacitate de 150.000 de bucăţi pe zi, până pe 15 mai, când teoretic ar trebui ridicată starea de urgență

„Am pus în funcţiune prima noastră linie tehnologică automatizată de producţie a măştilor FFP2. În câteva zile vom primi a doua linie pentru producţia acestui tip de echipament cu grad înalt de protecţie, astfel că, până la data de 15 mai 2020, vom ajunge la o capacitate de 150.000 de măşti FFP2 pe zi. Acestea vor fi distribuite către spitalele aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, dar şi către industria românească, existând solicitări de la mai multe companii care vor să reia activitatea de producţie, cu respectarea regulamentelor impuse de criza sanitară”, a spus Mihai Filip, directorul companiei Techtex.

Măștile de protecție au o eficienţă de filtrare bacteriană de 98% și sunt avizate de Ministerul Sănătății.

„Măştile chirurgicale produse asigură o eficienţă de filtrare bacteriană de 98%. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, dar şi de Ministerul Apărării Naţionale. Şi echipamentele de protecţie realizate din material impermeabil, respectiv combinezonul, halatul, capelina, protecţia pentru încălţăminte (botoşii), toate de unică folosinţă, au fost trimise spre testare şi autorizare către Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare. În urma procedurilor şi în baza analizelor efectuate, s-a stabilit că produsele noastre sunt realizate conform standardelor şi specificaţiilor aplicabile, cu respectarea regulamentelor europene”, a declarat preşedintele firmei Taparo, parte a companiei, Ioan Filip.

Măștile de protecție sunt distribuite în spitalele din toată țară dar și către Jandarmerie, Poliţie, Armată, TAROM, ROMATSA, CNAIR, primării și către agenţii judeţene de şomaj.

Zilnic compania realizează circa 30.000 de halate, 10.000 de combinezoane, câte 10.000 de capeline şi botoşi, dar şi 2.000 de lenjerii de pat.

Citește și Ministrul Economiei: A început producția primelor măști în România

sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 40676 additional Info on that Topic: mainnews.ro/productia-de-masti-ffp2-va-ajunge-curand-la-150-000-de-bucati-zilnic/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here to that Topic: mainnews.ro/productia-de-masti-ffp2-va-ajunge-curand-la-150-000-de-bucati-zilnic/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/productia-de-masti-ffp2-va-ajunge-curand-la-150-000-de-bucati-zilnic/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/productia-de-masti-ffp2-va-ajunge-curand-la-150-000-de-bucati-zilnic/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *