Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procurorul-șef al DNA, la ședința de bilanț: Suntem conștienți că avem context electoral și ar putea fi interpretat

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 26 februarie 2024

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag, a transmis luni, cu ocazia ședinței de bilanț al instituției pe anul 2023, că procurorii vor acționa în continuare cu determinare, în ciuda faptului că în România urmează să fie organizate patru rânduri de alegeri. 

„Suntem conștienți ca avem context electoral și că există riscul ca orice facem să fie interpretat, dar vă asigur ca dna va acționa cu aceeași determinare pentru combaterea corupției. Vom continua să țintim cazurile de mare corupție în domeniile prioritare, cum impact direct asupra vieții cetățenilor.”, a transmis Marius Voineag.

Potrivit șefului parchetului anticorupție, în cursul anului 2023, au fost trimiși în judecată 651 de inculpați

„Este important de menționat faptul că a crescut semnificativ numărul inculpaților trimiși în judecată față de care au fost luate măsuri preventive privative de libertate (43 inculpați în anul 2023, față de 22 inculpați în anul 2022), creșterea fiind de 95,45%”, a precizat Voineag.

De asemenea, anul trecut DNA a soluționat 2.259 de dosare, mai multe față de anul 2022, atunci când s-au soluționat 2.087 de dosare. 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii