Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


Procurorul general, despre transferul lui Mario Iorgulescu în străinătate: Nu putea fi împiedicat/Nimeni nu scapă de răspunderea penală

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 24 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Procurorul General al României a declarat, referitor la transferul lui Mario Iorgulescu în străinătate fără ca procurorii de caz să primească o informare oficială din partea spitalului Elias, că nu au putut să fie dispuse măsuri preventive în acest caz și că transferul nu putea fi împiedicat.

„Am vorbit cu colegii de la Parchetul Tribunalului Capitalei. Starea dânsului este una foarte precară de sănătate. Nu aveam nicio pârghie să împiedicăm transferul la o altă unitate spitalicească, unde familia credea că este îngrijit mai bine. Nu poţi să pui măsuri preventive în acest caz. Procurorul de caz decide ce măsuri poate să dispusă în cauză. Viaţa ne-a demonstrat că în societatea de azi nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală. Poate doar să facă puţină condiţie fizică”, a declarat Bogdan Licu.

Mario Iorgulescu a fost transferat la un spital din străinătate, din dorința familiei, în ciuda recomandărilor contrare ale medicilor.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București susțin că medicii de la Spitalul Elias nu au trimis o informare scrisă cu privire la transferul lui Mario Iorgulescu la o clinică din străinătate. Ei au fost informați doar telefonic despre intenția familiei de a îl trata la un spital din afara țării.

anchetatorii susțin că fiul șefului LPF, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare încă de vineri, 19 septembrie, când încercat să îi aducă la cunoștință acuzațiile, însă medicii nu au fost de acord din cauza stării de sănătate precare.

În urmă cu două săptămâni, Mario Iorgulescu a fost internat la UPU a Spitalului Elias în urma unui grav accident de circulație. Fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal Gino Iorgulescu, care se deplasa cu un autoturism marca Aston Martin pe Şoseaua Chitilei dinspre Centura Capitalei către Pod Constanţa, a pierdut atunci controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot în vârstă de 24 ani, care a murit pe loc.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au preluat dosarul privind accidentul rutier provocat de Mario Iorgulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cercetările fiind începute in rem. Acestea vizează  infracţiunile de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi a drogurilor.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com