Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Prințul Charles ar fi primit o valiză cu un milion de euro drept donație. Donatorul, un fost premier din Qatar

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 iunie 2022

Prințul Charles ar fi acceptat o valiză ce conținea un milion de euro de la un fost prim-ministru al Qatarului, Hamad bin Jassim, parte a unor donații acordate de șeic Prințului de Wales, a transmis, duminică, 26 iunie, presa din Marea Britanie, relatează BBC.

The Sunday Times susține că șeicul Hamad bin Jassim i-ar fi acordat o donație „cash” Prințului de Wales, în valoare de 3 milioane de euro, fără să sugereze că ar fi ilegală.

Banii i-ar fi fost înmânați de fostul prim-ministru al Qatarului în timpul unor întâlniri dintre anii 2011 și 2015 ce au avut loc inclusiv la reședința regală din Londra, Clarence House.

În replică, prințul Charles a transmis că donațiile au fost „predate imediat uneia dintre organizațiile caritabile ale prințului” și a dat asigurări că „au fost urmate toate procedurile corecte” potrivit unui comunicat transmis de biroul de presă al Prințului de Wales.

Reprezentanții fundației caritabile au mai menționat că donatorul a fost unul legitim și că donația a trecut prin verificări interne din partea auditorilor.

Fundația Caritabilă a Prințului de Wales își propune să „transforme vieți și să construiască comunități sustenabile” și acordă fonduri pentru proiecte ce țin de conservarea naturii, educație, sănătate și incluziune socială.

În schimb, donațiile acordate fundației au intrat în atenția anchetatorilor britanici, după ce i-ar fi promis unui donator saudit că va primi cetățenia britanică și un titlu onorific. Reprezentanții organizației au respins acuzațiile.

În schimb, Michael Fawcett, o persoană importantă în anturajul Prințului Charles și director executiv al fundației, și-a dat demisia în noiembrie, la scurt timp după ce au început investigațiile.

Sursă foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW