Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Primul circ al Dianei Șoșoacă în Parlamentul European: Când m-a văzut Roberta Metsola s-a albit

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 16 iulie 2024 Etichete:

Diana Șoșoacă, proaspăt aleasă eurodeputat în Parlamentul European (PE), a transmis marți, 16 iulie, primul clip video din plenul legislativului de la Bruxelles. Șoșoacă și-a anulat, practic, buletinul de vot pentru alegerea noului șef al PE, după ce a scris pe foaie mai multe mesaje despre care a susținut că reprezintă votul său. 

„Fii atent. Ține-mi și mie așa, ține-mi asta, că filmez”, i-a cerut Diana Șoșoacă lui Luis Lazarus.

Șoșoacă, îmbrăcată în ie și cu o năframă pe cap, a tăiat cu un X numele Robertei Metsola (care a fost realesă între timp pentru un nou mandat de președinte al PE) și Irene Montero, contracandidata sa, apoi a început să scrie mai multe mesaje în limba engleză, despre care a susținut că reprezintă votul său.

„Niciodată cu Ucraina. Niciodată pentru UE actual. Niciodată pentru LGBT”, a scris Șoșoacă care practic și-a anulat buletinul de vot.

Europarlamentarii au votat marți, 16 iulie, în prima ședință a noului Parlament European după alegerile din iunie, ca Roberta Metsola să rămână președinta instituției europene.

Șoșoacă a continuat circul și pe holurile PE.

„Aici se întâlnesc satanele. O să aduc şi aici un preot să sfinţească birourile şi pe unde mai pot. O să propun să mai deschidem un sediu, în Bucureşti în Palatul Parlamentului”, a spus Diana Iovanovici Şoşoacă, citată de News.ro.

Ea a povestit şi că s-a dus la preşedinta PE, Roberta Metsola.

„Când m-a văzut, s-a albit. I-am zis: «Permiteţi-mi să mă prezint, sunt Diana Şoşoacă». «Ştiu cine sunteţi» (n. red. a fost replica Robertei Metsola) (…) Era din ce în ce mai albă, cei care erau în jurul ei se puseseră în jurul ei de parcă cineva vrea să o omoare. Mi-a spus: «Vă rog să îmi scrieţi ora când doriţi şi sunt deschisă să vorbesc cu dumneavoastră»”, a relatat Şoşoacă.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW