Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primele măsuri privind sistemul 112 – Dispecerat comun pentru Ambulanță, IGSU, SMURD și Poliție

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 1 august 2019 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Interne susține că va emite un ordin pentru ca, în București, operatorii Ambulanței, ai Poliției, de la IGSU și SMURD să aibă un dispecerat comun. Măsura va fi implementată până pe 8 august.

„Nu am spus că o să treacă 112 la MAi. Se va emite un ordin și pentru București vom avea la 112 ambulanța, SMURD,  Pompieri și ce mai lipsea era poliția. De ce nu s-a reusit aceasta integrare pana in momentul de fata, nu vreau sa comentez.

Va veni si poliția alaturi de structurile de care va spuneam pentru a elimina orice fel de intarziere. Un om care suna la 112 face primul contact cu operatorul STS care in cateva secunde face o redirectionare in functie de speta catre institutia care urmeaza sa aiba prima interventia.

La Caracal a durat până s-a făcut legătura cu dispecerul de politie, acolo era unul singur si erau trei apeluri, erau alte doua apeluri in asteptare, unul cu violenta domestica unde avea indicii ca se putea produce o crima. Daca erau cu totii pe un loc poate era o intervetie mai rapida. Vreau sa fie in acelasi loc. Asta se va intampla din 8 august in Bucuresti”, a declarat Mihai Fifor.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *