Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Primarul din Târgu Mureș: Redeschiderea școlilor, un risc uriaş pentru copii și profesori

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2020 Etichete: , ,

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, susține că redeschiderea școlilor după data de 15 mai ar fi extrem de periculoasă atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și familiile tuturor. Edilul propune încheierea anului școlar, cu note acordate în baza unor teste realizate online.

”Am înţeles că, cei care guvernează România la ora actuală, se gândesc să cheme elevii la şcoală după data de 15 mai. Dacă se va lua această decizie, eu cred că pericolul la care vor fi expuşi elevii şi cadrele didactice va fi infinit mai mare decât dacă s-ar considera anul şcolar încheiat. Din punct de vedere administrativ, unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru reînceperea activităţii educaţionale, dar cred că pentru copii, profesori şi pentru familiile acestora ar fi un risc uriaş, având în vedere uşurinţa cu care se răspândeşte coronavirusul”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Dorin Florea.

Primarul din Târgu Mureş a precizat că nu are rost ca pentru o lună de zile elevii să fie chemaţi în unităţile de învăţământ.

”Nu văd rostul ca pentru o lună de zile (15 mai-15 iunie) elevii să fie chemaţi la cursuri şi să fie astfel expuşi riscului de îmbolnăvire. Propun ca toate mediile să fie încheiate în baza unor teste ce pot fi susţinute în mediul electronic, iar pe parcursul anului şcolar următor, elevii să recupereze pe cât posibil materiile de bază”, a mai scris primarul.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com