Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Sectorului 6, obligată să anuleze licitația de un miliard de lei pentru salubrizare / Vezi care a fost motivul

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2020 Etichete: , ,

Primăria Sectorului 6 a fost obligată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) să anuleze licitația de aproape un miliard de lei (fără TVA) pentru delegarea prin concesiune a serviciului de salubrizare (inclusiv componenta de deszaperire), scrie Hotnews.

În anunțul publicat în SEAP se arată că licitația a fost anulată din cauza unor „Abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Conform Deciziei CNSC”.

În decizia CNSC, se precizează că documentația de atribuire a fost redactată greșit, neputând fi efectuate remedieri în 80% din conținut.

Consiliul apreciază că, în mod individual, fiecare dintre lipsurile, neconcordanțele, erorile, conținute în documentație ar fi putut face obiectul unei remedieri, dar cumulate acestea impun în mod obligatoriu redactarea și publicarea unei noi documentații de atribuire, neputând fi efectuate remedieri în 80% din conținutul documentației fără a fi încălcate principiile care stau la baza Legii nr. 100/2016. Prin urmare, Consiliul apreciază că în documentația de atribuire se constată un număr foarte mare de erori și omisiuni, a căror corectare nu este posibil de efectuat în cadrul aceleiași proceduri și se impune anularea procedurii de licitație deschisă, offline„, se arată în decizia CNSC.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *