Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a uitat de austeritate. Suma cheltuită pentru organizarea târgului de Crăciun

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2023

Primăria Capitalei va cheltui în acest an suma de 7 milioane lei pentru organizarea târgului de Crăciun din Piața Constituției. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Deși continuă să se confrunte cu mari probleme financiare, în condițiile în care peste 30% din veniturile pe care le încasează merg numai pentru asigurarea subvențiilor la transportul public și termoficare, Primăria Capitalei nu se dă în lături de la cheltuieli mai mult sau mai puțin necesare. Criticată în anii trecuți după ce a ales să desfășoare evenimente de Crăciun sub spectrul austerității, instituția condusă de Nicușor Dan va pompa în acest an nu mai puțin de 7 milioane lei pentru organizarea târgului de Crăciun din Piața Constituției.

„Noi am fost într-o situaţie financiară aşa de dificilă, că am tăiat multe lucruri pe care nu am fi vrut să le tăiem. Am tăiat paza din parcuri, am tăiat toaletele din parcuri, deci faţă de lucrurile astea care au afectat bucureştenii, evident că luminile de Crăciun nu au fost, cum să zic… cea mai mare agresiune asupra vieţii bucureştenilor. Dar am fost nevoiţi să facem şi am redresat financiar şi acum putem să avem un echilibru. În iernile de până acum pe bulevardele pe care le gestionăm, am folosit doar luminiţele pe care le aveam deja cumpărate şi am plătit numai montajul şi curentul, ne costa cam 2 milioane de lei şi anul ăsta ne-am permis să mai cumpărăm şi să mai închiriem şi bineînţeles că şi costurile de montaj au fost mai mari, deci de la 2 milioane am sărit la 7 milioane lei. Ca să aveţi o referinţă, cea mai mare sumă pe care a cheltuit-o Primăria Capitalei în mandatele anterioare a fost undeva la 16-17 milioane de lei pe an, deci suntem undeva la mijloc”, a declarat Nicuşor Dan, joi seară, la TVR Info.

Târgul de Crăciun București 2023 și-a deschis porțile în data de 30 noiembrie. Printre atracțiile ediției din acest an se numără două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor, una dedicată colindelor, iar alta animată de DJ pe ritmurile internaționale ale melodiilor consacrate sezonului de iarnă, precum și caruselul, căsuța lui Moș Crăciun și roata panoramică.

Pe scena din Piața Constituției au urcat sau vor urca mai mulți artiști cunoscuți la nivel național, printre care Delia, Elena Gheorghe, formația Bere Gratis și Fuego.

Comentarii