Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică Programul de calitate a aerului / Nicușor Dan: Avem problemă mare cu poluarea. Suntem în două proceduri de infringement

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 mai 2021

Nicușor Dan a anunțat, vineri, lansarea în consultare publică a caietului de sarcini pentru Programul de calitate a aerului. Primarul general susține că Bucureștiul are o problemă mare din punct de vedere al poluării și amintește de cele două proceduri de infrigement inițiate de Comisia Europeană. 

Edilul a precizat că, în acest moment, Bucureștiul funcționează pe un plan din anul 2018, despre care Curtea de Justiție a UE a spus că este nefuncțional și care se baza pe un studiu ce folosea date din anul 2013.

Avem problemă mare cu poluarea aerului. O cunoaşte şi Comisia Europeană, suntem în două proceduri de infringement. Am lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru Programul de calitate a aerului(…)Va fi o licitaţie şi ne dorim ca cele mai bune companii din Europa să participe la această licitaţie, astfel încât la anul îmbunătăţirea aerului să fie reală şi efectivă. Calendarul este să fie gata în vara anului 2022, să avem şi studiul şi noul plan pentru calitatea aerului în Bucureşti în aşa fel încât să rezolvăm această problemă”, a declarat Nicușor Dan, vineri, într-o conferință de presă la sediul PMB, citat de News.ro.

Nicușor Dan a prezentat planurile pe termen scurt și mediu pe care le-a transmis în cadrul discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene.

Am avut o discuţie cu Comisia Europeană. E pe tema celor două infringement-uri deschise împotriva României pe calitatea aerului în Bucureşti. Acolo i-am anunţat că deschidem această licitaţie publică şi i-am anunţat pe partenerii noştri din Comisie de celelalte măsuri pe termen scurt şi mediu pe care le-am luat sau intenţionăm să le luăm. Am vorbim de suspendarea PUZ-urilor de sector pentru că vizează sute de hectare de spaţii verzi pe care le-am dori libere. Am vorbit de deschiderea licitaţiei pe viitor pentru 100 de autobuze electrice. (…) Am vorbit de majorarea preţurilor la parcările de reşedinţă. Am promis un control al salubrizării şi al şantierelor de construcţii. Asta pe termen scurt, iar pe termen mediu am vorbit de proiectele depuse prin PNRR, sute de hectare în Bucureşti – plantarea unor copaci pe terenuri care acum sunt virane şi metroul de suprafaţă”, a completat Nicuşor Dan.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *