Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a câștigat un proces prin care Eco-Sud cerea 267 de milioane de lei. Decizia nu este definitivă și executorie / Reacția lui Nicușor Dan

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 31 mai 2022

Nicușor Dan a anunțat marți, 31 mai, că Primăria Capitalei a câștigat un proces cu Eco-Sud SA, prin care compania solicita Municipalității peste 267 de milioane de lei, în urma unei decizii a Consiliului General legată de tariful pentru depozitarea deșeurilor municipale.

Astfel, instanța confirmă decizia Primăriei Capitalei care a refuzat sa accepte fără documente justificative un preț mult mai mare pentru depozitarea deșeurilor la depozitul ecologic de la Vidra”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Consiliul General al Municipiului București a stabilit, în 2021, un tarif de 24,9 euro/tonă pentru depozitarea deșeurilor municipale, iar Eco-Sud considera că tariful ce trebuie plătit ar fi de 42 de euro/lună, potrivit edilului.

Astfel, Eco-Sud a cerut, în instanță, ca Primăria Capitalei să îi plătească diferența, în valoare de 267.905.730,9834 de lei.

Procesul a fost judecat la Tribunalul București, iar soluția a fost dată pe 25 mai. Nu este executorie.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi respinge cererea în contradictoriu cu acesta, ca fiind formulată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Respinge cererea

Decizia Tribunalului București încă poate fi atacată cu recurs.

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW