Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Primăria Capitalei a angajat pompieri privați pentru a preveni incendiile în Delta Văcărești

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 iulie 2024

Începând din această lună un serviciu privat de pompieri, dotat cu autospecială de stingere a incendiilor, asigură prevenția incendiilor în Parcul Natural Văcăreşti, a anunțat primarul general, Nicușor Dan.

De asemenea, a precizat edilul, municipalitatea lucrează la un studiu de fezabilitate pentru amplasarea unui sistem de hidranţi cu rezervă de apă.

„Parcul Natural Văcăreşti are de la începutul acestei luni un serviciu privat de pompieri, dotat cu autospecială de stingere a incendiilor. Suntem în curs de realizare a unui studiu de fezabilitate pentru un sistem de hidranţi cu rezervă de apă dedicată, pentru a putea acţiona rapid şi punctual”, a scris, marţi, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Potrivit edilului, au fost reparate și aleile principale, care erau greu accesibile autospecialelor de intervenţie sau autoturismelor pentru întreţinerea parcului natural.

În mod constant Parcul Natural Văcăreşti, aflat în interiorul municipiului București, se confruntă cu incendii de vegetația. Unul dintre cele mai ample s-a produs în luna februarie a acestui an și a afectat 6 hectare de vegetație.

Comentarii