Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tensiuni în coaliție. Mihai Tudose îi cere demisia ministrului Energiei / UPDATE Stroe: Așteptăm propuneri concrete de la PSD, nu declarații

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 ianuarie 2022

UPDATE Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat, pentru Main News, că opiniile lui Mihai Tudose nu înlocuiesc deciziile luate de coaliție, îndemnându-i pe social-democrați să participe la discuții aplicate cu liberalii pe tema crizei prețurilor la energie.

Este un subiect mult prea important ca să fie tratat așa de un europarlamentar. De la PSD, noi așteptăm propuneri concrete pentru această criză a facturilor din zona energiei, mai mult decât declarații prin emisiuni televizate sau comentarii pe Facebook”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, pentru Main News.

Știrea inițială

Vicepreședintele și europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, i-a cerut miercuri, 12 ianuarie, demisia ministrului Energiei din partea PNL, Virgil Popescu, în urma declarațiilor făcute pe tema facturilor la energie electrică și curent.

Sunt un pic decepționat de aceste prestări succesive contondente între și eu sunt convins că domnul ministru face tot ce poate. Din păcate, cam atâta poate. Și, cu declarațiile de azi, cred că e suficient. Cred că ar fi cazul să încercăm și cu altcineva”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Fostul premier consideră că ministrul ar fi trebuit să recurgă la măsuri concrete în cazul facturilor uriașe la energie electrică și gaze.

Nu se poate – îndeamnă cetățenii la neplată. Azi, din nou, spune un lucru pe care nu îl înțeleg: cetățenii să reclame. Nu! Până să ajungă cetățenii să reclame, el trebuia de ieri, când a constatat că sunt niște facturi emise împotriva legii, să ia niște măsuri, nu să facă el reclamații la ANPC”, a precizat europarlamentarul PSD.

Context

Virgil Popescu a declarat marți seară, pe fondul facturilor uriașe la energie și gaze, că, în locul cetățenilor, nu le-ar plăti, dar mai multe publicații au interpretat declarația și au titrat că ministrul Energiei îi îndeamnă pe români să nu-și plătească facturile, în condițiile în care chiar ministrul punctase imediat că „nu le spune oamenilor ce să facă”.

Afirmația a fost făcută în contextul în care unii furnizori de energie electrică și gaze naturale au trimis facturi cetățenilor fără să aplice plafonarea și compensarea, decise prin lege.

Dar nu pot să le spun eu oamenilor ce să facă (…) Eu nu le-aș plăti, însă. Dacă le-aș considera greșite nu le-aș plăti”, a declarat, între altele, ministrul Energiei, la emisiune.

Virgil Popescu a clarificat după ședința de guvern de miercuri, 12 ianuarie, declarațiile de marți seara. El a explicat că nu a îndemnat pe nimeni să facă nimic anume și doar a povestit ce a făcut el, când s-a lovit de situații similare, chiar în urmă cu câțiva ani.

Sursă foto: Facebook / Mihai Tudose

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *