Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție publică a lui Florian Coldea, după ce a fost sub acuzare de DNA: Am totală încredere în justiţie

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 27 mai 2024

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a declarat, luni, în cadrul prezentării sale la Poliție conform obligațiilor controlului judiciar, că nu va oferi alte detalii despre cazul său până la finalizarea anchetei.

Potrivit News.ro, Florian Coldea a fost așteptat de jurnaliști la sediul Poliției, unde trebuia să se prezinte conform obligațiilor stabilite prin măsura controlului judiciar, fiind întrebat când ar urma să ofere explicații despre situația sa.

Acesta a declarat că are încredere totală în justiție și a specificat că preferă să nu discute public despre situație până când nu va exista o clarificare oficială.

„Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. (…) Respect poziţia presei de a se interesa despre acest subiect de interes public, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi, aşa cum este firesc. (…) Justiţia o fac alte instituţii… Nu este momentul, sunt audieri, este faza urmăririi penale. Vă asigur, aşa cum am promis de fiecare dată, că o să vă transmit un punct de vedere corect, coerent, după ce ne lămurim despre ce este vorba”, a declarat Coldea.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat vineri punerea sub acuzare a fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, fostului șef al Direcției juridice a SRI, Dumitru Dumbravă, avocatului Doru Trăilă, și a lui Dan Tocaci. Cei patru sunt cercetați penal pentru trafic de influență, după ce ar fi primit bani de la omul de afaceri Cătălin Hideg pentru ca acesta să obțină o sentință mai blândă într-un dosar penal.

Potrivit DNA, în perioada martie 2023 – aprilie 2024, Coldea, Dumbravă și Trăilă i-ar fi pretins lui Hideg suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, arată procurorii, cei trei i-ar fi redus lui Hideg suma cerută la 600.000 euro plus TVA, iar plata urma să se facă în trei tranșe egale. În urma acestei înțelegeri, susține DNA, Hideg ar fi făcut o plată parțială de aproximativ 100.000 de euro. Banii ar fi fost mascați sub aparența prestării unor servicii juridice și de consultanță.

 

Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW