Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție din USR după decizia liberalilor de a începe negocierile cu PSD: România înapoi în 2012

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 noiembrie 2021

A venit și prima reacție din USR după ce liberalii au decis, în ședința Biroului Politic Național (BPN) de luni seara, începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui Guvern.

Cristina Prună, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a scris pe Facebook, referitor la decizia PNL, că „vechea clasă politică se întoarce la butoane. România înapoi în 2012”. Ea a pus și hashtag-ul „#USL”, făcând referire la Uniunea Social-Liberală, fosta alianță dintre PSD și Alianța de Centru Dreapta, din care făceau parte PNL și Partidul Conservator.

Între timp, a venit și un comunicat oficial de la USR, în care liberalii sunt acuzați că au ales hoția, liberalii și social-democrații preferând să-și „păstreze privilegiile”.

„În locul reformelor alături de USR, PNL a ales hoția alături de PSD. Se instalează la putere o coaliție a hoției formată în jurul PNL și PSD care va bloca orice reformă a statului. Direcția de modernizare începută de USR va fi stopată. PNL și PSD au decis să-și păstreze privilegiile, pentru baroni clientela de partid, condus de lideri care au pierdut contactul cu România reală.

PNL și PSD vin la putere împotriva voinței votanților care vor modernizarea României. În decembrie, PNL nu a fost votat pentru a guverna alături de PSD. Astăzi, PNL trădează votul primit. România avea o șansă la dezvoltare, șansa de a atrage 29 de miliarde de euro din PNRR, de a elimina pensiile speciale și a profesionaliza companiile statului, de a construi spitale și autostrăzi. În schimb, PNL a ales jaful din bani publici, alături de PSD.

Să ne imaginăm ce va însemna justiția în mâinile PSD, partidul care a dat OUG 13 și a eliberat infractorii din închisoare. Ce vor însemna companiile statului în mâinile PSD, partidul care l-a promovat pe Dănuț Andrușcă la Economie”, se arată într-un comunicat al USR publicat pe Facebook.

Context

PNL a decis să continue negocierile cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern. Decizia a fost luată de liberali în ședința Biroului Politic Național (BPN) de luni seara, 8 noiembrie.

Amintim că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat tot astăzi că partidul pe care îl conduce a decis să înceapă negocierile pentru formarea „unei mari coaliţii” cu PNL şi PSD, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. Decizia a fost luată într-o ședință a Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


MainNews

FREE
VIEW