Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a premierului demis Cîțu după eșecul Guvernului Cioloș în Parlament

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 octombrie 2021

Premierul demis Florin Cîțu a avut o primă reacție după ce Guvernul USR nu a reușit să primească votul de încredere în Parlament,reușind să îbțină doar 88 de voturi pentru și 184 împotrivă. Prim-ministrul interimar a spus că țara noastră are nevoie urgentă de un Guvern, dar să fie format în jurul PNL.

„Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un Guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna. Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infecții și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice.

România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un Guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare”, a declarat premierul interimar miercuri, 20 octombrie.

Șeful liberalilor a mai adăugat că PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui Guvern.

„Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză”, a mai punctat el.

Context

Guvernul USR propus de Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, în Parlament, după ce a primit doar 88 de voturi pentru și 184 împotrivă. Pentru a fi învestit, Cabinetul Cioloș avea nevoie de 234 de voturi.

Vezi cum s-a desfășurat ședința în care Guvernul Cioloș a eșuat să obțină votul de încredere al parlamentarilor – Guvernul Cioloș, fără succes în Parlament. Propunerea USR a fost votată de 88 de parlamentari din 234 necesari

Liderul USR a declarat la scurt timp după ce Parlamentul a respins propunerea sa de guvern că parlamentarii au respins singura soluție care a fost pusă pe masă la consultările de la Palatul Cotroceni, după ce Cabinetul condus de Florin Cîțu a fost demis prin adoptarea moțiunii de cenzură.

„Am fost astăzi în Parlament cu o propunere de soluție. Parlamentarii au vorbit despre soluții dar au respins singura soluție. Parlamentarii au prelungit criza politică, n-au făcut nicio propunere în urmă cu o săptămână. Din acest moment mingea se întoarce în terenul președintelui. Nu comentăm situații ipotetice despre ce va face un partid sau altul. N-am văzut asumare până acum, sperăm să o vedem de acum înainte”, a declarat Dacian Cioloș, la finalul ședinței Parlamentului.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 39273 more Information to that Topic: mainnews.ro/prima-reactie-a-premierului-demis-citu-dupa-ce-guvernul-ciolos-a-esuat-in-parlament/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/prima-reactie-a-premierului-demis-citu-dupa-ce-guvernul-ciolos-a-esuat-in-parlament/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *