Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prima doamnă a SUA, Jill Biden, s-a vindecat de COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 august 2022

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, urmează să iasă din carantină, după ce a fost testată negativ la COVID-19 de două ori consecutiv, a anunțat duminică, 21 august, directorul său de comunicare, Elizabeth Alexander, relatează AFP.

„După ce s-a izolat timp de cinci zile şi a primit un rezultat negativ la două teste covid-19 consecutive, Prima Doamnă va pleca din South Carolina mai târziu, în cursul zilei (de duminică), în Delaware”, anunţă într-un comunicat Elizabeth Alexander.

În vârstă de 71 ani, Jill Biden a prezentat „simptome uşoare”, asemănătoare gripei, la începutul acestei săptămâni. Prima Doamnă s-a izolat atunci într-o reședință din Carolina de Sud, unde se afla în vacanţă împreună cu soţul său, Joe Biden. Președintele american a fost testat negativ, astfel că și-a putut continua activitățile.

Conform sursei citate, Jill Biden a fost tratată cu Paxlovid, o pilulă antivirală anti-COVID, produsă de compania Pfizer.

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost testat pozitiv cu COVID-19 la sfârşitul lui iulie. După aproximativ două săptămâni de izolare, timp în care a manifestat simptome ușoare, locatarul de la Casa Albă s-a vindecat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *