Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Prima cursă aeriană directă România-SUA a aterizat la New York, după 20 de ani

By news.ro , in Stirile zilei , at 8 iunie 2024

După 20 de ani, prima cursă aeriană directă România-SUA a aterizat la New York. Ambasadorul României în Statele Unite Andrei Muraru i-a întâmpinat pe primii români sosiţi pe pământ american şi i-a oferit directorului liniei aeriene „certificatul de naştere” a noii curse transatlantice.

„În data de 7 iunie 2024, compania aeriană HiSky a efectuat, după mai bine de două decenii, primul zbor direct pe ruta Bucureşti-New York. La ora locală 11.52, aeronava a aterizat pe aeroportul internaţional John F. Kennedy din New York, după o călătorie neîntreruptă de aproximativ 10 ore. Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a participat, alături de Simona Florea, Consulul General al României la New York la întâmpinarea pasagerilor şi a echipajului. Aeronava l-a avut la manşă chiar pe directorul general al companiei, Iulian Scorpan, pilot comandant, cu o experienţă de peste 20 de ani, care a primit din partea ambasadei o diplomă inaugurală a noii curse transatlantice. Primii pasageri sosiţi pe pământ american au fost felicitaţi de autorităţile aeroportuare şi de reprezentanţii diplomatici ai României, după ce aeronava a fost întâmpinată cu ritualul aeronautic, fiind stropită cu tunuri de apă, pe platforma aeroportului”, arată postarea de pe pagina de Facebook a ambasadei României în SUA.

Ambasadorul Andrei Muraru a spus că „reluarea zborurilor fără escală este un pas semnificativ pentru apropierea românilor şi americanilor, contribuind totodată la impulsionarea turismului, atragerea investiţiilor americane şi, nu în ultimul rând, la creşterea comerţului bilateral”.

”Sunt deosebit de bucuros să fiu prezent astăzi, la aterizarea, pe pământ american, a primei curse directe dintre România şi SUA, operată de o companie românească, după o pauză de aproape 21 de ani. Reluarea zborurilor fără escală este un pas semnificativ pentru apropierea românilor şi americanilor, contribuind totodată la impulsionarea turismului, atragerea investiţiilor americane şi, nu în ultimul rând, la creşterea comerţului bilateral. Sunt convins că, odată ce românii vor putea călători fără vize în Statele Unite, această cursă directă – doar 10 ore între cele doua ţări – le va oferi un motiv în plus de a reveni în America! Aşadar, această zi reprezintă o altă cărămidă la solida fundaţie care este prietenia dintre România şi Statele Unite”, a afirmat Muraru, conform sursei citate.

Cursa de vineri a inaugurat seria zborurilor directe dintre România şi Statele Unite ale Americii, pe ruta Bucureşti-New York.

Cursele aeriene sunt efectuate cu patru frecvenţe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, şi retur, potrivit informaţiilor furnizate de compania aeriană.

În luna decembrie a anului trecut, compania HiSky a primit, din partea Departamentul Transporturilor din SUA, autorizarea de a efectua zboruri regulate către Statele Unite ale Americii.

 

Foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW