Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Prima condamnare definitivă într-un dosar deschis de Parchetul European

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 23 noiembrie 2021

S-a dat prima condamnare definitivă într-o anchetă deschisă de Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi. Un fost primar din Slovacia a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, potrivit unui comunicat oficial al EPPO, transmis marți, 23 noiembrie.

Curtea Penală Specială a Republicii Slovace a condamnat luni, 22 noiembrie, un fost primar de municipiu din estul Slovaciei, pentru săvârșirea unor infracţiuni contra intereselor financiare ale UE. El a falsificat documente pentru a obține în mod ilegal un sprijin financiar de la Fondul Social European pentru cofinanțarea serviciilor locale. Fostul edil a pledat vinovat, conform sursei citate.

Prejudiciul total depășește 93.000 de euro. Astfel, instanța l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar timp de 5 ani fostul primar are interdicția de a ocupa o funcție publică.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 12816 additional Information on that Topic: mainnews.ro/prima-condamnare-definitiva-intr-un-dosar-deschis-de-parchetul-european/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW