Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Prețul petrolului urcă cu peste 4% după avertismentul lui Joe Biden privind o posibilă acțiune militară a Israelului împotriva Iranului

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Joi, prețurile petrolului au crescut cu peste 4%, marcând a treia sesiune consecutivă de câștiguri, în urma unor comentarii ale președintelui american Joe Biden referitoare la un posibil atac israelian asupra Iranului.

Biden a fost întrebat dacă SUA ar susține o acțiune militară a Israelului împotriva instalațiilor petroliere iraniene și a răspuns că discuțiile sunt în curs, adăugând că „nu se va întâmpla nimic astăzi”. Această declarație a fost văzută ca un factor declanșator pentru creșterea prețurilor la petrol, potrivit strategului pentru mărfuri Daniel Ghali de la TD Securities.

Indicele de referință WTI al SUA a crescut la un maxim intraday de 73,95 dolari pe baril, cu un avans de aproximativ 5,5%, iar contractele pentru noiembrie au urcat cu 4,61%, ajungând la 73,33 dolari pe baril.

În același timp, petrolul Brent a avansat cu 4,34%, la 77,11 dolari pe baril pentru contractele din decembrie. Analiza experților sugerează că riscurile geopolitice în Orientul Mijlociu sunt la cel mai înalt nivel de la Războiul din Golf, ceea ce a accentuat volatilitatea pieței.

foto: pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW