Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele statului Chile, Gabriel Boric: Războiul din Ucraina e departe de noi, dar efectele acestuia ajung și în Chile

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 23 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

America Latină nu este „spectator” în războiul Rusia-Ucraina. Cel puțin, așa sună declarațiile președinților din aceste state. Gabriel Boric, șeful statului Chile, susține că efectele agresiunii militare rusești depășesc granițele, iar acestea se resimt în economie, în inflație. Boric a făcut apel la pace, la o zi distanță după ce președintele Braziliei, Lula da Silva, a cerut reluarea negocierilor pentru stoparea războiului din Ucraina.

Nu vom obosi să condamnăm acest război de agresiune injust din partea Rusiei în Ucraina. Efectele acestui război sunt departe de Chile, dar oricum ajung şi la noi aşa cum şi în România sunt efectele sancţiunilor, ale creşterii preţurilor la energie, ale inflaţiei.

Aici, în Chile, la kilometri distanţă, la fel le trăim. De aceea, facem un apel energic la pace, la respectarea drepturilor omului şi la respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a declarat Gabriel Boric, președintele Chile, sâmbătă, 23 aprilie, la Palatul Moneda, după ce l-a primit pe Klaus Iohannis, președintele României. Toate statele lumii condamnă războiul din Ucraina, însă, discuțiile privind sprijinul militar al Ucrainei nu sunt mereu explicite public. Spre exemplu, președintele Braziliei a declarat, recent, că SUA nu ar trebui să livreze arme Ucrainei, ci să „construiască pacea”.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns  în cea de-a 423-a zi. Potrivit Sky News, militarii ucraineni vor fi instruiţi de SUA în Germania, iar Polonia va găzdui o bază de întreţinere a echipamentelor.

CITEȘTE ȘI România și Chile au semnat un Memorandum pentru cooperare în situații de urgență

Sursă foto: Administrația Prezidențială

 

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW