Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Parlamentului din Israel, în România. Apărarea, agricultura și cultura, principalele domenii pentru colaborare

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 16 mai 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, 16 mai, la Palatul Victoria, cu Amir Ohana, preşedintele Parlamentul Statului Israel (Knesset), cu care a discutat despre cooperarea în domenii precum tehnologie, industrie de apărare, IT, soluţiile privind sistemele de irigaţii în zonele afectate de secetă şi dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei, transmite Executivul României.

Soluţiile privind sistemele de irigaţii în zonele afectate de secetă şi dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei, alături de identificarea de noi soluţii pentru aprovizionarea cu gaze a regiunii noastre s-au aflat printre domeniile de dezvoltare a relaţiilor economice”, au subliniat oficialii Guvernului României.

România -Israel, legătură istoric-culturală

Ciucă a evidenţiat importanţa acordată de ţara noastră luptei împotriva antisemitismului şi promovării rolului comunităţii evreieşti în istoria noastră, accentuând relevanţa procesului educaţional al tinerei generaţii pentru evitarea derapajelor extremiste şi susținerea valorilor democratice, informează Guvernul României. „România și Israel se susțin economic”, subliniază Nicolae Ciucă. De altfel, Israel a sprijinit  aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, cun obiectiv de ţară asumat la nivelul Executivului. În luna februarie ac, România și Israel au semnat un Memorandum pentru cooperare științifică.

Sursă foto: Guvernul României 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW