Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele Iohannis, primit de omologul său din Chile. S-a intonat imnul României

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Președintele Klaus Iohannis este primit, sâmbătă, 22 aprilie, de președintele statului Chile, Gabriel Bolic. Ceremonia a fost deschisă de Armata țării gazdă, în jurul orei 15.30 și a fost intonat imnul României. Cei doi oficiali vor purta discuții pentru întărirea relației de colaborare și vor face declarații de presă comune, conform Administrației Prezidențiale.

Vizita președintelui Iohannis în Chile este prima de acest nivel în ultimii 10 ani. Șeful statului se află în turneu prezidenial în America Latină până la data de 26 aprilie, așa cum Main News a mai relatat.

Pe agenda discuțiilor oficiale dintre Președintele Klaus Iohannis și Președintele Gabriel Boric se vor afla stadiul și perspectivele intensificării cooperării bilaterale, posibilități de stimulare a proiectelor sectoriale, cu accent pe dezvoltarea schimburilor comerciale și atragerea reciprocă de investiții, pe sectoarele de IT, energie, Mediu și agricultură.

Sursă foto:captură video

Situațiile de urgență și reacția la catastrofele generate de schimbările climatice vor figura, de asemenea, pe agendă, urmând a fi semnat un Memorandum de înțelegere între instituțiile responsabile din cele două țări.

CITEȘTE ȘI:  Iohannis continuă vizita oficială în Brazilia. Șeful statului ajunge în Rio de Janeiro

Sursă foto: captură video și Administrația Prezidențială

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW