Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Președintele Germaniei vine în România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 mai 2023

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, va efectua în perioada 24-26 mai, o vizită oficială în România, la București, Sibiu și Timișoara, în cadrul căreia va purta discuții cu președintele Klaus Iohannis, a anunțat Administrația Prezidențială. 

Discuțiile celor doi șefi de stat se vor axa pe dezvoltarea cooperării româno-germane, în plan politic, de securitate și economic.

„Vizita de stat a Președintelui Republicii Federale Germania reprezintă un moment important cu încărcătură simbolică al relației excelente româno-germane, cu caracter strategic, dintre cele două țări. Aceste relații se bazează pe o prietenie tradițională, pe o cooperare aprofundată în plan bilateral, european și multilateral, precum și pe relații istorice și interumane îndelungate, fiind susținute și de importanta comunitate românească din Germania și de minoritatea germană din România, care joacă un rol semnificativ de catalizatori ai relației bilaterale”, au transmis reprezentanții președinției.

Germania este principalul partener comercial al României. Potrivit datelor Institutul Național de Statistică, în anul 2022, 20% din total exporturilor, aproximativ 20 miliarde dolari, au mers în Germania, în vreme ce 18% din totalul importurilor, 23,6 miliarde dolari, au provenit din această țară.

Sursa foto: Inquam Photos

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW