Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Președintele CSM, reacție în cazul libertății de exprimare a magistraților: De la mine nu veți vedea vreo invitație publică la injurii, regulile de conduită impun moderație

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 26 aprilie 2021 Etichete: ,

Bogdan Mateescu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susține că magistrații își pot exprima opiniile, însă vorbește despre limitele acestei comunicări. 

„A şti să alegi măsura dreaptă şi să te porţi cu măsură, e una dintre cele mai trudnice îndeletniciri.”

Raman fidel principiilor mele si cred ca orice exces, inclusiv de limbaj, indiferent despre cine e vorba, chiar mai ales daca provine din partea unor persoane cu inalte demnitati nationale sau internationale trebuie tratat corect, cu aceeasi unitate de masura.

Potrivit rigorilor legii, potrivit principiilor pe care le clamam si care trebuie aplicate in primul rand asupra persoanei proprii. Ca de aceea sunt principii si nu doar sloganuri in spatele carora sa ne victimizam inchipuit.

Da, suntem liberi sa avem opinii, sa ni le exprimam, da, este necesar intr-o societate democratica sa o facem si incurajez asta asa cum am facut-o mereu, diversitatea de opinii este cheia spre progres.

Insa de la mine nu veti vedea vreodata vreo invitatie publica la injurii sau la incalcarea propriilor obligatii profesionale sub umbrela acestei libertati fundamentale, atunci cand regulile de conduita iti impun moderatie”, a scris, pe Facebook, șeful CSM.

Context

Trei judecători ar putea fi suspendați din funcții după ce au exprimat opinii cu privire la politică sau la activitatea altor colegi pe un grup închis de pe Facebook. Este vorba despre Laurențiu Grecu, Dragoș Călin și Alina Giorceanu. Întrebarea care se pune ca urmare a acestor dezbateri se referă la caracterul privat sau public al respectivului grup.

CITEȘTE MAI MULTE AICI.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com