Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Președintele CSM: Declarațiile nefericite ale domnului ministru au determinat un val de pensionări fără precedent. E ca și când o curte de apel a dispărut de pe fața pământului/ E necesară o lege specială pentru magistrați

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 1 februarie 2021 Etichete: , , ,

Președintele CSM susține că „este necesară o lege specială de salarizare pentru magistrați, astfel încât să se armonizeze nivelul indemnizației judecătorilor, a pensiei de serviciu a judecătorilor și procurorilor”. Bogdan Mateescu a subliniat că declaraţiile noului ministru al Justiţiei, potrivit cărora vârsta de pensionare pentru magistraţi ar fi urmat să crească, au determinat pensionări fără precedent, catalogându-le drept „nefericite”.

„Este inacceptabil, de neconceput, ca un judecător pensionar să aibă o pensie mai mare decât judecătorul coleg de birou de lângă care pleacă.(..) Declarațiile nefeicite ale domnului ministru au determinat un val de pensionări fără precedent, 45 de judecători s-au pensionat, e ca și când o curte de apel a dispărut de pe fața pământului. Față de specificul muncii unui magistrat român, nu se poate susține o vârsta de pensionare, magistratul român are milioane de dosare pe an. În schimb, magistrații din alte țări europene au mai puține dosare, stresul, consumul e incomparabil. Pensia, numită specială, a magistratului trebuie să rămână apropiată mediei venitului net, nu să depășească”, a declarat Bogdan Mateescu pentru EuropaFM.

Pe 7 ianuarie, ministrul Justiției a anunțat că renunță la ideea creșterii vârstei de pensionare a magistraților, propunere despre care vorbise în cu câteva zile înainte.

Citeşte şi Ministrul Justiției s-a răzgândit: Nu mai vrea creșterea vârstei de pensionare a magistraților și propune abrogarea ieșirii anticipate la pensie

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com