Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Președintele Comisiei Europene avertizează că varianta Omicron ar putea deveni dominantă în UE în ianuarie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 decembrie 2021

Varianta Omicron a COVID-19 ar putea deveni dominantă pe teritoriul Uniunii Europene până la mijlocul lunii ianuarie, a avertizat miercuri, 15 decembrie, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene (CE), relatează AP.

Președintele CE a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă, că Uniunea Europeană are puterea și instrumentele necesare pentru a face față pandemiei de coronavirus, menționând rata de 66,6% din populația UE vaccinată cu ambele doze de ser anti-COVID.

Ca cei mai mulți dintre voi, sunt supărată că un alt Crăciun va fi umbrit de pandemie”, a spus președintele Comisiei Europene.

Chiar dacă varianta Omicron provoacă îngrijorare în rândul medicilor, von der Leyen arată că, în acest moment, numărul de cazuri de COVID-19 rămâne crescut din cauza tulpinii Delta, predominantă în valul 4 al pandemiei de coronavirus.

Mă îngrijorează amenințarea variantei Omicron, ce se zărește la orizont, și care este, aparent, mult mai contagioasă”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Totodată, președintele Comisiei i-a îndemnat pe cetățenii europeni să se vaccineze și cu a treia doză de ser anti-COVID, denumită „booster”, pentru a avea o protecție maxim posibilă în fața noii tulpini.

Pe teritoriul României au fost confirmate 11 cazuri de infectare cu varianta Omicron, trei dintre ele fiind depistate miercuri.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW