Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președinta Comisiei Europene a ajuns la Kiev, când Rusia a lansat rachete de croazieră

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 9 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la Kiev, astăzi, 9 mai, de Ziua Europei. Ea poartă  discuții cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre măsurile de securitate pe care le ia Uniunea Europeană împotriva agresiunile militare ruse. Este a cincea oară de la izbucnirea războiului din  Ucraina, când președinta von der Leyen vine la Kiev.

„Mă bucur că m-am întors la Kiev, colo unde valorile care ne sunt dragi sunt apărate în fiecare zi. Aşa că este un loc atât de potrivit pentru a sărbători ziua Europei”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter. Capitala ucraineană ar fi fost atacată, luni seară, cu rachete de croazieră, potrivit presei internaționale, însă, președinta Comisiei Europene și-a reafirmat sprijinul UE față de Ucraina.

„Salut decizia președintelui Zelenski de a face 9 mai Ziua Europei și aici, în Ucraina”, a subliniat președinta Ursula von der Leyen, după ce Zelenski a transmis că a decis să sărbătorească Ziua Europei, chiar dacă Ucraina nu este stat european.

Oficiala Comisiei Europene îi va prezenta, cu această ocazie, planul de măsuri împotriva Chinei, după cum Main News a mai anunțat. De asemenea, va fi abordată și tema importurilor de cereale ucrainene.

Războiul Rusia -Ucraina a ajuns în cea de-a 440-a zi, când au explodat rachete de croazieră rusești deasupra Kievului, iar tancuri și soldați s-au adunat în Piața Roșie pentru o paradă militară. Astfel, a marcat Moscova îmarcat aniversarea victoriei asupra naziștilor.

CITEȘTE ȘI:  Ursula von der Leyen se deplasează marți la Kiev

Sursă foto: Twitter

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW